What a catch!

What a catch!

Als umpire heb je het beste plekje op het veld om een wedstrijd te zien, al is het een staanplaats. Bij de U9 spelen ze maar 12 overs, dus hoef je niet zo lang te staan. Al vind ik umpiren een groot genoegen. Ik heb er nu al vrede mee gemaakt dat ik nooit een top cricketer zal worden of ooit was. Mijn vader was voetbal scheidsrechter in Zuid-Afrika voor grote teams als Hellenic en Ajax Cape Town. Dus die passie voor scheidsrechter of umpire zal ik wel van hem hebben gekregen. Zijn sport was voetbal, maar daarna ging hij snel cricket op televisie kijken. De hele dag. Cricket was zijn grote liefde. Hij maakte een mooie vergelijking tussen voetbal en cricket. “Cricket is een sport voor gentlemen. Voetbal is een sport die bestaat uit één scheidsrechter, 22 bedriegers en 40.000 hooligans.” Geef mij dan maar liever cricket.

Je mag zeggen wat je wilt, maar Bloemendaal is een top club. Wat hebben wij toch een heerlijke wedstrijd tegen Bloemendaal U9-2 gehad! Na een zeer vervelende wedstrijd van vorige week tegen VRA waar de kids zo van slag waren door ongewenste incidenten dat ze hun spel niet konden spelen, hadden we vandaag een top dag. Zo willen we het zien. Zeer mooie spel van beide teams zorgde voor hoge batting scores. Rood en Wit heeft het vandaag gewonnen met zijn fielding. Telkens werd de bal nét voor de boundary gestopt. Alec sprong hoog in de lucht om een zekere 6-runs te stoppen. Jacob en Polle werkten puik samen om heel veel ballen tegen te houden, Sam nam de wicket en kleine Dean pakte de bal op vanaf de boundary en gooide het secuur op de wickets voor een mooie run-out. Geweldig! En toen kwam Nanne. De bal ging hard de lucht in, maar er was niemand dicht bij genoeg. Nanne rende naar voren, dook door de lucht en pakte de bal vast. Out! What a catch! Dit zie je niet al te veel. Wow, wat was dat mooi om te zien. Ik zei het toch al: best seat in the house! Lieve deed weer wat zij heel goed kan en dat is batten. Met het on-fire Nanne werden ze top-scorers.

Voor de mooie run-out en beste bowling cijfers, ging Man of the Match naar Dean. (iedere wedstrijd is iemand anders aan de beurt voor Man of the Match, maar sshh… zeg dat niet tegen de kids.)

Resultaat:

Bloemendaal U9-2 102/5
Rood en Wit U9
135/3

Man of the Match Dean