Rain, rain go away. Come again another day.

Hoeveel weersverwachting apps heb je op je telefoon staan? Degenen die wedstrijden regelen hebben er, net als ik, waarschijnlijk meer dan een. Ik heb er wel een paar staan: de standaard weer app van Apple, Buienalarm, Buienradar en Weather Live. Net als de mens, zijn deze apps het ook niet altijd met elkaar eens. Voorspellingen voor zondag 9 september varieerden van 16 graden met zwaar regenval tot 21 graden met zon. Een dag voor de start van de U9 toernooi, hebben de apps vrede met elkaar gemaakt. Geen regen, boven de 20 graden en volop zon. Mooi! Bij Bloemendaal aangekomen, kwam er direct iemand van Qui Vive naar mij toe: “Het ziet er niet goed uit. Mijn telefoon zegt dat het gaat regenen.” Ja hou maar op. Zeker een of ander vage Android app. 😉 De regen hebben we gelukkig niet gezien.

Tammo Beishuizen, voorzitter van Bloemendaal, opende het toernooi en heette iedereen welkom. Er was een behoorlijke opkomst. Vier clubs hebben zich aangemeld. ACC, Bloemendaal, Qui Vive en Rood en Wit. Alleen VRA kon er niet bij zijn omdat ze reeds iets hadden staan in hun planning. Om zoveel jeugd te zien cricketen, kan je alleen maar blij maken. Rod Llyall van Qui Vive én zijn vrouw waren erbij. Mevrouw Llyall gaf ons een duidelijke “thumbs up” en een paar woorden in haar zeer zware Britse accent, voor het regelen van dit toernooi. Uja Bukane van ACC en haar man Henk, die inmiddels bekendheid heeft verworven als ieders favoriete Smash Cricket scorer, appte dat ze laat zullen zijn. Alarm van haar telefoon werkte niet. Android telefoon zeker. 🙂 Maar ja, ze waren er vroeger dan wij. Misschien is het nog de Zami in mij om toch maar laat te zijn. Maar oké, als straf mocht ik twee velden in mijn eentje gaan uitzetten. En ja hoor, Huib van Walsem was er ook. Onze eigen voorzitter stond met trots te kijken naar hoe cool de Rood en Wit U9 spelers eruit zagen, iedereen gekleed in officieel Rood en Wit kleding.

Patricia Morone van Bloemendaal en ik ging de spelregels uitleggen. Voor de eerste wedstrijd speelt Team A tegen Team B, Team C tegen Team D. Daarna spelen de winnaars tegen elkaar en 2e plaats teams tegen elkaar. Doel is niet winnen, maar om 50 runs te scoren in 8 overs. Een behoorlijke taak! Met een tal van 4-en, 6-en, run-outs en wickets ging het halen van 50 runs alle teams gemakkelijk af. 13:00 uur waren we klaar. Binnen drie uurtjes is er vier wedstrijden gespeeld! Hoe vaak hoor je dit bij cricket? Na afloop kregen alle kids een gouden medaille. Een geslaagde dag met een leuke “cricket crowd”.

U9 groeten,
Elwin