Passen en meten

Een eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is altijd passen en meten. Net als bij alle andere teams, hebben wij hier ook mee te maken. Voor het eerst doen wij zelfstandig mee aan de U9 competitie. Vorig jaar speelden wij in een combi-team met Bloemendaal met ongekende succes. Nu moeten we het zelf doen. We spelen onze eerste wedstrijd tegen de nummer 2 van vorig jaar, Qui Vive. We hebben lang en hard gewerkt tijdens de winter om goed voorbereid te zijn, hebben genoeg spelers en Helen Worswick is erbij gekomen om ons te leiden in haar eerste wedstrijd als teamouder.

Qui Vive kwam met een sterk team met ex-Rood en Wit speler Arthur Visser erbij. Hij maakte het niet makkelijk voor ons met mooie bowling cijfers en veel runs met de bat. Hij wist er twee wickets te pakken. Met de bat ging het goed voor Rood en Wit. Simeon en Alec wisten telkens de boundary te halen, Roemer sloeg zelfs twee 6-en en Sam had geen enkel respect voor dat balletje en sloeg het telkens hard weg. Na 12 overs stonden er 111 runs op de scoreboard. Dit is toch belachelijk veel! Qui Vive wist er precies 60 runs te maken met verlies van 5 wickets. Jacob, Sam, Lieve en Alec namen de wickets.

Rood en Wit: 111/4
Qui Vive: 60/2
Man of the Match: Sam Terblanche

Helen en haar twee zoons hebben besloten om een stap naar boven te maken naar U11. Na één wedstrijd zijn we dus twee spelers kwijt, maar verwachten dit te kunnen vullen. We wensen ze alle succes toe en bedanken ze voor hun inzet bij ons.

U9 groeten,
Elwin Wouterse