Men or mice?

“The mighty men of Rood en Wit”. Dit lees ik telkens bij een Facebook post van Gerard de Graaff. Het maakt hem ook niet uit voor welk team de “mighty men” spelen: U9, U11, 1ste, 2de en alle anderen. Ook het damesteam uiteraard. We waren onlangs bij een dames wedstrijd. Goed zeg! Familie van Alec en Dean wonen in Zuid-Afrika. Ze zijn hier op vakantie en in plaats van ze Amsterdam te laten zien, of naar molens, Keukenhof of een dagje Antwerpen, kregen ze een uitgebreide toer bij Rood en Wit. Je vakantie verloopt ook niet altijd zoals je verwacht. De dames waren toen bezig met een wedstrijd en oma moest van de kids vrijwillig-verplicht mee kijken. Het was wel héél indrukwekkend. We hoorden iemand van de veteranen vragen aan, ik denk Silver Siegers, of zij niet liever in hun team willen spelen. Zij keek hem aan met een blik van: “Voor 600.000 en een Tesla kunnen we erover praten. Anders niet.”

Dit verslag moet eigenlijk gaan over de laatst gespeelde wedstrijd van de U9. Laten we het dan daarover hebben. Het was weer vroeg en het was koud. Geen weer voor een Zuid-Afrikaan. Ook niet voor vakantiegangers uit Zuid-Afrika die er wéér bij waren. Zoals altijd kwam ik al vroeg om het veld uit te zetten. Tot mijn verbazing was Qui Vive er al. Streng aan het trainen, terwijl wij aan kwamen druppelen. Voor de Mighty Men was het nog maar vroeg. Een oog kijkt naar het veld, het andere oog zit nog in dromenland. Maar goed, we hebben de toss gewonnen. Eindelijk! Voor het eerst! De Rood en Witters gingen juichen alsof ze de wedstrijd hebben gewonnen. High 5’s, elkaar omhelzen! Yes! We hebben de toss gewonnen! Ze waren zó blij!

Qui Vive werd het veld in gestuurd om te gaan bowlen. Die blijdschap van het gewonnen toss verdween snel. Qui Vive heeft ervaring en zijn goed getraind. Maar goed, wij zijn de Mighty Men en we zijn niet bang. We deden het goed. Enkele 4 en 6-en en ook snel rennen tussen de wickets leverden veel runs op. Helaas moesten we 7 wickets afstaan tegen 2 van Qui Vive. De bowling en fielding van Rood en Wit was om van te smullen. Het was een leuke wedstrijd tegen een vriendelijk team. Qui Vive deelde graag complimenten uit, adviseerde om enkele spelers snel te laten doorstromen naar U11 en ging nog lang gezellig met ons kletsen.

De Mighty Men gingen weer naar huis om uit te rusten. Wedstrijden zijn nu op zaterdagen. Velen hebben nog hockey en wij zullen dus niet het enige team zijn dat spelers te kort zal hebben. Ben je van een ander team, kom dan een keertje bij de U9 kijken. Opening batters, sloggers, leg spinners, fast bowlers, lightning fast fielders, we hebben ze allemaal. We’re the Mighty Men of Rood en Wit!

U9 groeten,
Elwin Wouterse

 

Resultaat:
Qui Vive U9 135/2
Rood en Wit U9 100/6
Man of the Match Roemer Gilding
Qui Vive vs Rood en Wit
Qui Vive vs Rood en Wit