Dierenvrienden

Dierenvrienden
Makkelijk is het niet altijd. Jeugdteams coachen en begeleiden kost veel tijd en energie. Als je dan ook nog vader bent van twee cricketers in je team, moet je extra opletten om ouders en spelers gelukkig te houden, vooral tijdens wedstrijden. Het is multi-tasking en je hersenen functioneren als een oude Windows laptop met een “onverwachte fout, herstart je hersenen” melding iedere 10 minuten of zo. Dat herstarten ging op jongere leeftijd toch net iets sneller dan nu. Maar ja, je hebt veel kennis en ervaring opgebouwd. Het zoeken kost alleen meer tijd.

Meestal hebben wij het zeer gezellig en schrijf ik met plezier een verslag. Andere keren heb je te maken met leermomenten. Moeilijke en ervaren tegenstanders, ene spelers die een wedstrijd serieuzer nemen dan de andere, zoeken naar ondersteuning van de club en wedstrijden die anders lopen dan verwacht.

We moesten tegen Bloemendaal U9-1 spelen. In de thuiswedstrijd hebben wij met gemak gewonnen. Na nederlagen tegen VRA en Qui Vive in de laatste twee wedstrijden, zal het ons geen derde keer gebeuren. We gaan winnen. Bloemendaal mailde dat ze 8 spelers hebben, dus hebben wij dat ook. Enkele vaste spelers hadden andere verplichtingen, maar wij hebben méér dan genoeg spelers. Geen probleem dus. Bij Bloemendaal aangekomen, hadden ze ineens maar een half team. Ja, wat doe je dan? Naar huis gaan? Dan heb je snel 8 grumpy Rood en Witters! Dus ging Alec, Thimo, Polle en Roemer ze helpen. Ze hebben heel seizoen 2017 voor Bloemendaal gespeeld, dus zijn ze niet onbekend daar. Helaas voor Rood en Wit was dit misschien niet zo slim. Nou ja, het is niet anders. Toch wist Rood en Wit stand te houden, totdat er ineens een kat kwam aanlopen. Ja dat is dan toch voor enkele spelers net iets interessanter dan een cricket wedstrijd. Een paar spelers gingen erachter aan en zelfs de bomen beklimmen. Met moeite ging de wedstrijd door. De focus bleef toch maar op de kat én de U15 wedstrijd naast ons gericht, ten ongenoegen van andere teamgenoten. De frustratie van spelers maakte het niet zo gezellig, helaas. Met gemengde gevoelens gingen we naar huis. En mijn hersenen? “Afsluiten voltooid…”

Aanstaande zaterdag komt ACC naar ons. We gaan het gezellig maken.

U9 groeten,
Elwin Wouterse