3 uit 3

3 uit 3!

Vroeg zeg. Met twee overwinningen op zak na twee wedstrijden, stonden wij al vroeg op om tegen het altijd sterke ACC het strijd aan te gaan. Voor het eerst doet Rood en Wit mee aan de U9 Smash Cricket kampioenschap, dus wisten enkele ouders nog niet hoe om bij ACC te komen. Dus de een kwam vééls te vroeg en de ander iets te laat en parkeerde zijn auto ergens in de gramadoelas.

Gramadoelas? Lekker Afrikaanse woord voor “een afgelegen, moeilijk bereikbare plek”.

Maar we zijn er. “Let the game begin!”
ACC U9 kwam met een enthousiast team ons begroeten. Wij moesten het zonder drie vaste spelers doen, maar wisten er twee spelers van de U7 te lenen. Dus heel spannend voor de jongste spelers. Het was een leuke, maar wel spannende wedstrijd. Beiden teams wilden toch wel graag winnen. Sportief van ACC om niet hun allergrootste bowler in te zetten tegen de twee U7’s.

Als umpire heb je vaak te maken met moeilijke beslissingen, spelers en coaches dat het vaak beter weten, maar bij de U9 kom je ook wel leuke dingen tegen. Zo ook in deze wedstrijd. Een nieuwe bowler komt naar mij, doet zijn hoedje af en geeft deze aan mij. “Ik heet Sam”, zegt hij. Dus geef ik door aan de scorers dat Sam nu gaat bowlen. Ik geef hem dus de wedstrijdbal, dat hij vriendelijk besloot af te wijzen. “Nee dank je, die bal wil ik niet,” zegt hij en uit zijn broekzak komt een gekleurd bal te voorschijn. Cameron Bancroft beelden kwamen in mij op. “Ik ga met deze bal bowlen,” zegt Sam. Ik vertelde hem vriendelijk dat hij toch met de wedstrijdbal moet bowlen. Een beetje teleurgesteld in de strenge umpire, maar Sam wist wel twee wickets te pakken met de wedstrijdbal.

ACC deed echt hun best, maar Rood en Wit was georganiseerd, speelden als een team, hielpen elkaar en maakten weinig fouten. Een goed getrainde team! We wisten 7 wickets van ACC te laten kantelen en Dean van de U7 sloeg zelfs twee mooie boundaries van de laatste over.

Na afloop werden we verrast met een goed verzorgde lunch en ze schreven een mooi verslag op hun eigen website:
http://www.acc-cricket.nl/blog/u9-van-rood-wit-te-sterk-voor-de-kanjers-van-acc

Volgende zondag ontmoeten wij VRA. Blijkbaar een team met oudere, meer ervaren spelers. Hard trainen dus.

U9 groeten,
Elwin Wouterse

Resultaat:
ACC 84/7
Rood en Wit 134/2

Player of the Match: Jacob Wulfse